Natuurgeweld! - Reisverslag uit Puerto Iguazú, Argentinië van Susanne en Jaap - WaarBenJij.nu Natuurgeweld! - Reisverslag uit Puerto Iguazú, Argentinië van Susanne en Jaap - WaarBenJij.nu

Natuurgeweld!

Blijf op de hoogte en volg Susanne en Jaap

17 November 2013 | Argentinië, Puerto Iguazú

Het was een lange busreis naar Puerto Iguazu, so it better be worth it! Na een dagje door Buenos Aires te hebben geslenterd, namen we om 19:45 de bus richting het noorden. De Cama Suite van busmaatschappij Crucero del norte bleek een goede keus! De stoelen kun je het best vergelijken met die van bussiness class in een vliegtuig. Lekker breed en je kon helemaal plat liggen. Je eigen tv scherm en een charmante serveerster (die met een heel kort rokje vooral in de smaak viel bij de mannen) die maaltijden en zelfs champagne kwam brengen, maakte het compleet. Wat een luxe :)! Zo is een 17 uur durende busreis goed te doen.
Om 12:45 kwamen we aan in Puerto Iguazu. Het hostel Porambo was een kleine 10 minuten lopen. Maar met 35 graden en 2 tassen is dat toch best lang! Het hostel is kleinschalig met een zwembad, hangmatten en een tropsiche tuin waar omheen de kamers zijn gelegen. De kamer is wat ouderwets maar verder prima te doen. En lekker rustig hier! Geen lawaai van verkeer, alleen rustgevende jungle geluiden.
De rest van de dag spenderen we aan het verkennen van het dorp en boodschappen doen. De vriendelijke jongen van de receptie heeft nog aangeraden om naar het 3-landen punt te gaan. Maar 30 minuten lopen in de hitte zien we niet echt zitten. Maar goed ook, want als we weer in het hostel zijn breekt er een hevige storm los. Onweer, regen en veel wind. Onze pastamaaltijd was net klaar toen de stroom uitviel. Dineren met noodverlichting, kijkend naar de storm heeft wel iets magisch!
De volgende dag was het lekker afgekoeld en bewolkt. Een perfecte dag om de watervallen eens van dichtbij te bekijken. Met de bus van Rio Uruguay voor 35 peso enkele reis naar het park. De intree is 170 peso, maar daar krijg je ook een ritje met het treintje voor ;). We willen beginnen met de Sandero Macuco, een jungletrack waar je allerlei wildlife zou moeten kunnen spotten. Bij het pad aangekomen, blijkt het gesloten te zijn. Hmm, zeker door de storm van de dag ervoor. We doen net of we het bord niet gezien hebben en lopen toch een stuk het pad op. Halverwege keren we toch maar om. Geen beest te bekennen, behalve heel veel muggen! Dan maar naar de lower circuit. Een aangelegd pad dat langs de onderkant van de watervallen loopt. We snijden een stukje af langs te treinrails en horen opeens een hoop lawaai in de bomen. Aapjes!! Ze springen door de bomen en doen zich te goed aan de besjes. Apen zijn mijn favoriet, daar kan ik uren naar kijken. Natuurlijk moeten ze op de foto en opeens vliegt er een Tukan voorbij. Wauw, wat zijn die beesten mooi met hun grote oranje/gele snavel! Later horen we dat je veel geluk moet hebben om ze daar te zien :).
De lower circuit voert eerst langs wat kleine watervallen. Dan komen we aan bij het echte werk: de Garganta del Diablo. Ik heb veel watervallen gezien in mn leven, we zijn zelfs bij de op een na hoogste waterval ter wereld geweest bij de Drakensbergen in Zuid-Afrika, maar die vallen in het niets bij dit. Naast het grote bakbeest ligt nog een wand met wat "kleinere" watervallen. Daarvoor ligt een eiland, Isla Martin, maar helaas de boot vaart niet. Misschien was het toch niet zo'n perfecte dag...
We nemen het treintje helemaal naar boven naar Estacion Garganta. Heerlijk met zn allen opgepropt in een soort Efteling treintje. Waarom zijn al die mensen hier? O ja, omdat het zo mooi is. En mooie dingen worden grote toeristische attracties. Klein minpunt.
De Paseo Gargante del Diablo is een 1100 meter lange brug over de rivier heen. Prachtig, alsof ik weer in Suriname ben. Onderweg komen we schildpadden, krokodillen, vogels, vissen en vlinders tegen. Daar kan ik echt van genieten. Maar het mooiste was toch wel het eindpunt. Bovenaan de Garganta del Diablo. Wat een natuurgeweld! Zoveel water dat met een enorme kracht de afgrond in klettert! In de mist die dat veroorzaakt zweven vogels rond en zijn regenbogen te zien wanneer de zon doorbreekt. Ik sta ademloos te kijken en te luisteren. Ik kan hier nog uren staan.
Een duw haalt me uit mijn trance en gooit me terug in de werkelijkheid. O ja, dit is een toeristische attractie en de volgende staat alweer klaar om een mooie foto te maken...

• 18 November 2013 - 11:23

Nicole:

wou wat een luxe stoellen. zekker prima te doen! de rest van de foto's zien er ook echt supper mooi uit.

en wat een dieren heb je al gezien. je hoeft daar echt niet naar een dierentuin te gaan. sonde van je geld ;p ales loopt daar gewoon in het wild.

(de foto van die groote aap bij dat boort vind ik het leukst ;p )

• 18 November 2013 - 22:15

Nel Van Driel:

Het ziet er indrukwekkend uit allemaal dat is wel een busreis waard

• 21 November 2013 - 19:15

Sjanie En Piet:

Ha Jaap en Suus.

Moet een ware belevenis zijn. Lekker busreisje met champagne en al. Dat missen we hier wel.

Gaan jullie nog naar het zuiden?

Geniet van jullie vakantie en vergeet met die hitte niet te drinken. Hahahaha

Gr. sjanie en piet